top of page

Word Hoogbegaafdheids Specialist

Leer hoogbegaafde kinderen begrijpen & ondersteunen

Het is vaak een uitdaging voor (onderwijs) professionals of ouders om hoogbegaafde kinderen te identificeren en te begeleiden in hun ontwikkeling. Vooral omdat de kenmerken van hoogbegaafdheid soms subtiel en uiteenlopend kunnen zijn. Hoogbegaafde kinderen en hun hoogbegaafdheid kent vele gezichten. Ze gaan sociaal aanvaardbaar gedrag vertonen, onderpresteren, weerstand bieden, … Ze passen zich aan aan de sociale context waarin ze zich bevinden of de verwachtingen die men koestert over hen. Ze verliezen hierbij dus snel verbinding met hun eigen identiteit, hun innerlijke ik. 

Het differentiëren voor hoogbegaafde kinderen kan een uitdaging lijken, maar het zit hem in kleine aanpassingen. Maar één belangrijke pijler die we alvast willen delen met jullie is: hou het zinvol. 

De uitdaging van hoogbegaafdheid

(Onderwijs) professionals staan voor de taak om ervoor te zorgen dat de hoogbegaafde kinderen en jongeren tot leren komen. Voor sommige hoogbegaafden zou dit betekenen om meer uitdaging en verdieping te krijgen. Voor andere hoogbegaafden zou dit betekenen om ze de juiste leermethodiek te leren toepassen. Newsflash: niet alle hoogbegaafde kinderen doen alles zelf of weten alles al van zichzelf. Sommigen hebben heel wat moeite met automatiseren. Waarom? Dit is in hun ogen niet zinvol. Je zou denken, hoe krijg je dit klaar terwijl je ook rekening moet houden met de diverse behoeften van de rest van de klas? Wel goed nieuws want wat je doet voor hoogbegaafde kinderen, kan ook baat hebben bij de rest van de klas. Geef functioneel les of ook gekend als ontwikkelend leren.

 

Deze tweedaagse workshop geeft alvast een eerste aanzet om praktisch met deze materie aan de slag te gaan. Je vertrekt letterlijk met een toolbox vol gebruiksklare tips and tricks alsook krijg je toegang tot onze community met als doel om elkaars materiaal te delen. 

Hoogbegaafde kinderen kunnen zich sociaal emotioneel anders ontwikkelen dan hun leeftijdsgenoten. Ze kunnen worstelen met perfectionisme, kunnen zich vervelen in de klas, kunnen last hebben van hun faalangstmonster of kunnen moeite hebben met het vinden van ontwikkelingsgelijken. Ze voelen zich ‘anders’. Wij staan samen voor de taak om voor deze magische kinderen een veilige, ondersteunende omgeving te creëren waarin deze kinderen hun unieke ik kunnen blijven doorheen hun groeiproces. Leer het hoogbegaafde kind beter lezen, begrijpen en begeleiden. Leer verder kijken dan gedrag en symptomen. 

Inhoud & opbouw van de opleiding

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Onze Hoogbegaafdheid Wizard

Jouw ticket bedraagt

€ 375 incl. btw

 • Inclusief: tussendoortjes en warme & koude drank tijdens de opleidingsdagen, cursusmaterialen en creamaterialen (indien van toepassing).

 • Je brengt je eigen lunch mee. 

Klaar om met ons te vertrekken op de reis van je leven?

bottom of page