top of page

Word Hoogsensitiviteit Specialist

Leer hoogsensitieve kinderen begrijpen & ondersteunen

Professionals kunnen vaak problemen ervaren bij het omgaan met hoogsensitieve kinderen, zoals overweldiging door prikkels, intense emoties, sociale angsten en moeilijkheden met het stellen van grenzen.

 

De opleiding tot Hoogsensitiviteit Specialist biedt concrete tools en strategieën om deze kinderen te ondersteunen. Door diepgaande kennis van hoogsensitiviteit en praktische interventies kunnen professionals leren hoe ze een veilige en ondersteunende omgeving kunnen creëren, hoe ze kinderen kunnen helpen om hun emoties te reguleren, hoe ze prikkelarme ruimtes kunnen creëren en hoe ze vaardigheden kunnen aanleren om beter om te gaan met sociale situaties.

 

Deze opleiding rust professionals uit met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om hoogsensitieve kinderen te helpen gedijen in zowel school- als thuissituaties, en om hun unieke gaven te omarmen terwijl ze bloeien in de rozentuin van Succesia.

De uitdaging van hoogsensitiviteit

Deze 2 daagse opleiding gaat verder dan theoretische kaders! Het is een praktijkgerichte ervaring die jou als (onderwijs) professional zal uitrusten met de kennis en vaardigheden om een verschil te maken in het leven van hoogsensitieve kinderen en de algehele dynamiek van jouw klas te verbeteren. 

  • We bieden geen overweldigende theoretische concepten, maar leggen de essentie op een toegankelijke manier uit, zodat je direct inzicht krijgt in de unieke wereld van hoogsensitiviteit.

  • Je krijgt concrete tools en strategieën waarmee je direct aan de slag kunt. Van het omgaan met overprikkeling tot het creëren van een hoogsensitief vriendelijke klas. Je doet praktische inzichten op die jouw dagelijkse onderwijspraktijk aanzienlijk zullen verbeteren.

  • Je ontdekt hoe creativiteit een sleutelrol speelt in het ondersteunen van het verwerkingsproces van hoogsensitieve kinderen. Leer creatieve opdrachten kennen die niet alleen educatief zijn, maar ook het emotionele welzijn van de kinderen bevorderen. Laat je inspireren om een inclusieve, stimulerende leeromgeving te creëren.

  • Je leert begrijpen hoe het creëren van een hoogsensitief vriendelijke klas niet alleen deze specifieke kinderen ten goede komt, maar de gehele groep verrijkt.

Binnenkort hopen we je een nieuwe opleiding aan je te kunnen voorstellen.

Onze Hoogsensitiviteit Wizards

bottom of page