top of page

Word Jongerencoach

Laat jongeren terug stralen

 • Ben jij het beu om jongeren te zien strugglen?

 • Wil je leren hoe je jongeren kunt ondersteunen bij het omgaan met uitdagingen in hun leven?

 • Ben je nieuwsgierig om te ontdekken hoe je aan de hand van verschillende technieken en werkvormen jongeren kunt begeleiden?

 • Voel je de roep om een verschil te maken in het leven van jongeren?

Voel je hier een volmondige 'ja' op?

Welkom dan bij onze jongerencoach opleiding, waar de ontwikkeling van jongeren centraal staat. In deze opleiding leren we jou hoe je jongeren door de verschillende fasen van hun groei: van rups, naar cocon, tot vlinder begeleidt. Deze symboliek staat voor de reis die elke jongere maakt op weg naar zelfliefde, zelfidentiteit, en zelfontplooiing.

Vraag dan nu meteen je gratis online (geheel vrijblijvende) match call aan. Deze match call is er om te bekijken wat jou drijft en wat je ambities zijn om aan deze opleiding deel te nemen. Dit helpt ons te verzekeren dat de opleiding goed aansluit bij jouw doelen en verwachtingen.

Enkele sfeerbeelden

De kracht van de Jongerencoach

De kracht van een jongerencoach ligt in het vermogen om een veilige, ondersteunende en inspirerende omgeving te creëren waarin jongeren zichzelf kunnen ontdekken en ontwikkelen. Een jongerencoach biedt meer dan alleen begeleiding; hij of zij fungeert als mentor, rolmodel en vertrouwenspersoon. Dit maakt een wezenlijk verschil in het leven van jongeren, vooral in de complexe en snel veranderende wereld van vandaag.

Jouw betekenis als jongerencoach:

 • Jongeren staan voor veel emotionele uitdagingen, van stress op school tot sociale druk. Een jongerencoach helpt hen bij het omgaan met deze emoties, waardoor ze veerkrachtiger en zelfverzekerder worden.

 • In een tijd waarin sociale media en peer pressure een grote rol spelen, is het voor jongeren belangrijk om een sterke eigen identiteit te ontwikkelen. Een jongerencoach begeleidt hen in het ontdekken van wie ze echt zijn, los van externe invloeden.

 • Door positieve feedback en gerichte coaching leren jongeren hun eigenwaarde te erkennen en zelfvertrouwen op te bouwen. Dit heeft een blijvend effect op hun persoonlijke en professionele leven.

 • Een jongerencoach helpt jongeren hun talenten en passies te ontdekken en te ontwikkelen. Dit bevordert niet alleen hun academische prestaties maar ook hun algehele tevredenheid en motivatie in het leven.

 • In een wereld vol veranderingen en onzekerheden biedt een jongerencoach een stabiele en veilige plek waar jongeren hun zorgen en twijfels kunnen uiten zonder oordeel.

 • Jongerencoaches bieden concrete, praktische technieken en strategieën om met dagelijkse uitdagingen om te gaan. Dit varieert van time management tot conflictresolutie, en helpt jongeren om effectief en doelgericht door het leven te gaan.

Lees hier enkele testimonials van afgestudeerde coaches

Wat je mag verwachten van deze opleiding

Bekijk deze video van de infosessie die de docenten van deze opleiding gaven. Mocht je nog vragen hebben of kriebels voelen, vraag je gratis en vrijblijvende match call aan en wie weet start jij wel in september.

Inhoud van de jongerencoach opleiding

Wat de inhoud van de jongerencoach opleiding zo speciaal maakt, is de diepgaande focus op essentiële thema's zoals veiligheid. Wat deze opleiding uniek maakt is de sterke nadruk op praktijkgerichtheid en ervaringsgerichtheid. In plaats van louter theoretische concepten te behandelen, worden deelnemers actief betrokken bij het leren door middel van praktische oefeningen, ervaringsgerichte activiteiten en creatieve werkvormen.

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik veel meer op muren botste in het onderwijs en kinderen zag worstelen
met zichzelf en ik niet altijd wist hoe hiermee om te gaan om hen verder te helpen.

 

Door deze opleiding leerde ik om eerst naar mezelf te gaan kijken wat best wel confronterend was en ook niet altijd
gemakkelijk. Vanessa gaf heel mooie en ruime inzichten, waardoor je echt dat AHA-gevoel kreeg en ik nog meer het gevoel kreeg dit is het gewoon, het antwoord op al mijn vragen.


Ik leerde echt kijken achter het gedrag van kinderen, wat ik ook wou weten maar niet altijd wist hoe. Deze opleiding is een echte eye-opener. Het allerleukste is om al dit geleerde te gaan toepassen door zelf te gaan coachen.

Zorgjuf Sofie volgde de Kindercoach opleiding

Wat maakt de jongerencoach opleiding zo speciaal:

image.png

Praktijkgericht: Onze opleiding legt een sterke nadruk op praktische vaardigheden en technieken die direct toepasbaar zijn in de begeleiding van jongeren. Je leert van ervaren docenten die hun expertise delen en krijgt de kans om te oefenen met echte casussen.​

image.png

Persoonlijke ontwikkeling: De opleiding is niet alleen gericht op het aanleren van coachingsvaardigheden, maar ook op jouw eigen groei als coach. Je wordt gestimuleerd om je zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfcompassie te versterken, waardoor je effectiever kunt werken met jongeren.

image.png

Focus op verbinding: We leren je hoe je échte verbinding kunt maken met jongeren, gebaseerd op respect, empathie en begrip. Dit draagt bij aan het opbouwen van sterke, vertrouwelijke relaties die essentieel zijn voor effectieve coaching.

De jongerencoach opleiding biedt daarmee niet alleen een solide theoretische basis, maar ook een rijke praktijkervaring en een focus op persoonlijke en professionele groei, wat het een unieke en waardevolle ervaring maakt voor toekomstige jongerencoaches.

Praktische informatie & opbouw opleiding

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Jouw docenten

Veel gestelde vragen en antwoorden

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).
bottom of page