top of page

Leer kinderen omgaan met faalangst

De kaartset over faalangst als inspirerende tool

Deze kaartset is speciaal ontworpen voor professionals die met kinderen werken en biedt een laagdrempelige en speelse benadering om kinderen te helpen ontdekken wat faalangst is en hen te begeleiden bij het zetten van de eerste stappen om hun faalangstmonster kleiner te maken. We begrijpen dat faalangst een veelvoorkomend probleem is bij kinderen en dat het van invloed kan zijn op hun zelfvertrouwen en prestaties. Daarom heb ik deze unieke kaartset ontwikkeld om jouw werk gemakkelijker en effectiever te maken in het aanpakken van faalangst.

Onze kaartset bevat een uitgebreide verzameling van kleurrijke kaarten, die zorgvuldig zijn ontworpen om kinderen op een begrijpelijke manier te informeren over faalangst. Elk van deze kaarten behandelt verschillende aspecten van faalangst, zoals de oorzaken, de symptomen en de gevolgen ervan. De informatie op de kaarten is helder en eenvoudig, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen begrijpen.

Naast de educatieve aspecten, bevat de kaartset ook interactieve opdrachten die kinderen aanmoedigen om actief na te denken over hun eigen faalangstervaringen. Door middel van de opdrachten kunnen kinderen hun faalangstmonster identificeren en beginnen ze eerste stappen te zetten om het te overwinnen. De speelse aanpak maakt het voor kinderen leuk en stimulerend om aan de slag te gaan met hun faalangst.

De kaartset is een waardevol hulpmiddel om jouw werk met kinderen te verrijken en faalangst op een positieve manier aan te pakken. Door de combinatie van educatie, interactieve activiteiten en professionele begeleiding kunnen kinderen hun faalangst overwinnen en hun zelfvertrouwen vergroten.

inhoud kaartset faalangst.jpg

Inhoud van de kaartset

soorten kaarten faalangst kaartset.webp

De kaartset bestaat uit 35 kaarten en is als volgt samengesteld:

1 instructiekaart: spelregels zijn hier niet nodig. Je speelt niet om te winnen of te verliezen maar om te ontdekken en wijzer te worden.

 

4 kaarten met daarop een korte toelichting van de hoofdrolspelers in het geval van faalangst.

 

 

10 'Wist-je-datjes' kaarten: kaarten met stellingen of vragen over faalangst. Deze kaarten hebben een psycho-educatieve waarde.

 

 

 

20 leren-van-proberen kaarten: het faalangstmonster zet een kind soms vast in diens doen en denken. Deze ‘actie’ kaarten zijn er om aan de slag te gaan en de eerste stappen te zetten om het faalangstmonster kleiner te maken.

 

De kaarten hebben een A6 formaat en zijn stevig. Zo kunnen ze veelvuldig gebruikt worden: thuis, in de klas of in de praktijk. 

Jouw investering: 20€ inclusief BTW (exclusief verzending). Je krijgt er bovendien een gratis digitaal werkboek & videohandleiding er bovenop!

Gratis werkboek bij aankop van de kaartset

Dit werkboek is ontwikkeld als aanvulling op de Faalangst Kaartset en bevat extra werkbladen en activiteiten waarmee kinderen actief kunnen werken aan het aanpakken van hun faalangst. Het werkboek is ontworpen om kinderen een persoonlijke en gestructureerde benadering te bieden bij het overwinnen van faalangst.

Het werkboek bevat diverse oefeningen en opdrachten die kinderen in staat stellen om hun eigen faalangst te identificeren, gedachten en gevoelens te herkennen en positieve copingstrategieën te ontwikkelen. Het is een waardevol instrument dat hen helpt om stap voor stap hun faalangstmonster kleiner te maken.

We raden professionals ten zeerste aan om het werkboek te gebruiken in combinatie met de Faalangst Kaartset. Door de kaarten en het werkboek samen te gebruiken, kunnen kinderen een dieper inzicht krijgen in hun faalangst en kunnen ze de aangeleerde strategieën en vaardigheden toepassen in hun dagelijks leven.

Als professional kan je het werkboek downloaden en afdrukken, zodat je de werkbladen kunt aanbieden aan de kinderen met wie je werkt. Het werkboek kan individueel worden gebruikt of in groep/klas, afhankelijk van de specifieke behoeften en context.

cover werkboek kaartset faalangst.webp

Aan de slag rond faalangst?

Deze praktijkgerichte en creatieve workshop is speciaal ontworpen voor (onderwijs) professionals die met kinderen werken en die willen leren hoe ze de Faalangst Kaartset op een effectieve manier kunnen gebruiken. Gedurende deze intensieve 4 uur durende sessie word je als deelnemer aangemoedigd om actief te participeren en te experimenteren met de kaarten om een diepgaand begrip te krijgen van faalangst bij kinderen en hoe deze kaartset kan bijdragen aan het verminderen ervan.

Tijdens de workshop word je betrokken bij een reeks praktische en creatieve activiteiten. Je krijgt de kans om daadwerkelijk met de kaarten te spelen, waarbij we verschillende scenario's verkennen en strategieën ontwikkelen om faalangst bij kinderen aan te pakken.

 

Door middel van groepsdiscussies, rollenspellen en hands-on oefeningen zullen deelnemers de diversiteit en flexibiliteit van de kaartset ontdekken en leren hoe ze deze kunnen aanpassen aan de unieke behoeften van de kinderen waarmee ze werken.

Veelgestelde vragen & antwoorden over de kaartset

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Onze Faalangst wizard

bottom of page