top of page

Word Kindercoach

Laat kinderen terug stralen

 • Ben jij het beu om kinderen te zien strugglen?

 • Wil je leren hoe je kinderen kunt ondersteunen bij het omgaan met uitdagingen in hun leven?

 • Ben je nieuwsgierig om te ontdekken hoe je aan de hand van verschillende technieken en werkvormen kinderen kunt ondersteunen?

 • Voel je de roep om een verschil te maken in het leven van kinderen?

Heb je één of meerdere keren ja geantwoord dan is deze kindercoach opleiding écht iets voor jou.

Als kindercoach kun je een wezenlijk verschil maken voor kinderen waardoor ze zich terug beter in hun vel gaan voelen en hun plek binnen deze maatschappij en dus in ook de klas, terug kunnen gaan innemen.  Als kindercoach help je kinderen terug in hun kracht te gaan staan en zelf het stuur in handen te nemen over hun leven. Vraag gratis en vrijblijvend je match call aan en ontdek of jij in september 2024 de opleiding tot kindercoach start.

Je kan deze opleiding op ZATERDAG volgen en dit op een locatie naar keuze: Tremelo (Vlaams-Brabant) of Stekene (Oost-Vlaanderen).

Enkele sfeerbeelden

De kracht van de Kindercoach

De kracht van de kindercoach ligt in het vermogen om een veilige en ondersteunende ruimte te creëren waarin het kind zich gehoord, begrepen en gewaardeerd voelt. Voor het kind betekent dit dat het de mogelijkheid krijgt om zichzelf te uiten, zijn behoeften te ontdekken en zijn eigen kracht te vinden. De Kindercoach biedt geen kant-en-klare oplossingen, maar reikt tools aan waarmee het kind zelfstandig kan groeien en bloeien.

Het vergt empathie, geduld en een open hart van de Kindercoach om het kind te begeleiden op zijn reis van zelfontdekking. Door te luisteren en te observeren leert de Kindercoach niet alleen over het kind, maar ook over zichzelf. Het is een continu leerproces dat zowel verrijkend als uitdagend is.

De impact van de Kindercoach strekt zich verder uit tot het gezin en de klas van het kind. Door het kind te ondersteunen en te versterken, draagt de Kindercoach bij aan een positieve dynamiek binnen het gezin en creëert hij een omgeving waarin het kind zich veilig en gesteund voelt om te groeien. In de klas kan de Kindercoach ook een verschil maken door samen te werken met leerkrachten en andere professionals, waardoor het kind de nodige ondersteuning krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Lees hier enkele testimonials van afgestudeerde kindercoaches

Kindercoach opleiding

Word jij een kindercoach die een verschil maakt?

Bekijk deze korte video en ontdek of jij de roeping hebt om een kindercoach te worden.

Inhoud van de kindercoach opleiding

Wat de inhoud van de kindercoach opleiding zo speciaal maakt, is de diepgaande focus op essentiële thema's zoals veiligheid. In plaats van oppervlakkige benaderingen, verkent de opleiding de betekenis van veiligheid binnen de coachsessie en het belang van het kind om zich veilig te voelen bij de Kindercoach.

Wat de Kindercoach opleiding nog meer uniek maakt, is de sterke nadruk op praktijkgerichtheid en ervaringsgerichtheid. In plaats van louter theoretische concepten te behandelen, worden deelnemers actief betrokken bij het leren door middel van praktische oefeningen, ervaringsgerichte activiteiten en creatieve werkvormen.

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Deze kindercoaches gingen jou voor

70

Kindercoaches

89%

Tevredenheidsscore

Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik veel meer op muren botste in het onderwijs en kinderen zag worstelen
met zichzelf en ik niet altijd wist hoe hiermee om te gaan om hen verder te helpen.

 

Door deze opleiding leerde ik om eerst naar mezelf te gaan kijken wat best wel confronterend was en ook niet altijd
gemakkelijk. Vanessa gaf heel mooie en ruime inzichten, waardoor je echt dat AHA-gevoel kreeg en ik nog meer het gevoel kreeg dit is het gewoon, het antwoord op al mijn vragen.


Ik leerde echt kijken achter het gedrag van kinderen, wat ik ook wou weten maar niet altijd wist hoe. Deze opleiding is een echte eye-opener. Het allerleukste is om al dit geleerde te gaan toepassen door zelf te gaan coachen.

Zorgjuf Sofie

Wat maakt de kindercoach opleiding zo speciaal:

image.png

Deze opleiding neemt je mee op een reis door het fictieve maar inspirerende land van Succesia. Dit unieke element voegt een magische dimensie toe aan je hybride leerervaring: de praktijkgerichte opleidingsdagen worden aangevuld met online masterclasses.

image.png

De opleiding is ontworpen met een sterke nadruk op ervaringsgericht leren. Je duikt in praktische toepassingen, waardoor je direct toepasbare vaardigheden ontwikkelt. Wij geloven in leren door te doen. Daarom omvat de opleiding uitgebreide praktijkgerichte opleidingsdagen waarin je de geleerde principes en technieken direct in de praktijk brengt.

image.png

Om een persoonlijke en ondersteunende omgeving te waarborgen, houden we de groepen bewust klein. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen leert van de docent, maar ook van je mededeelnemers, waardoor een sterke onderlinge band ontstaat. Door te kiezen voor een kleine groep streven we naar een gevoel van verbondenheid.

image.png

De opleiding biedt een breed scala aan werkvormen, waaronder creatieve en spelvormen. Dit maakt de leerervaring dynamisch, boeiend en aangepast aan diverse leerstijlen. Creativiteit staat centraal in de opleiding. Je leert hoe je creatieve benaderingen kunt integreren in je coaching, waardoor je flexibeler en effectiever wordt in je begeleiding. De opleiding omvat ook het gebruik van verhalen en andere innovatieve werkvormen. Dit voegt een diepere dimensie toe aan je vermogen om effectief te communiceren en verbinding te maken.

Praktische informatie & opbouw opleiding

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Onze Kindercoach Wizards

Jouw ticket bedraagt

€ 2.899 incl. btw

 • Inclusief: 10 live opleidingsdagen, online masterclasses, coach calls, cursusmaterialen en creamaterialen (indien van toepassing), 3 jaar toegang tot de online leeromgeving, tussendoortjes en warme & koude drank tijdens de opleidingsdagen.

 • Je brengt je eigen lunch mee. Frigo en microgolf ter beschikking.

Veel gestelde vragen en antwoorden

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).
bottom of page