top of page

Word een Kompasvinder

Ontdek wat jongeren drijft en en hoe ze dat kunnen verwezenlijken met jouw hulp. Help jongeren hun focus te vinden voor hun persoonlijke reis.

Jongeren of jongvolwassenen worden overspoeld door vragen. Grote levensvragen.

Of het nu gaat om kleine of grote vragen gerelateerd aan studie. Over vriendschappen, samenwerking, relaties.

 • Doe ik het wel goed?

 • Waar wil ik naar toe?

 • Ben ik wel leuk?

 • Hoor ik er wel bij?

 • Welke keuze moet ik maken?

 • Hoe moet het nu verder?

De workshop Kompasvinder neemt je mee op een boeiende ontdekkingsreis naar het innerlijke kompas van jongeren, waarbij je leert hoe je hen kunt begeleiden bij het vinden van hun eigen richting.

Met inspirerende activiteiten en praktische tools ontwikkel je de vaardigheden om jongeren te ondersteunen bij het verkennen van hun talenten, het vergroten van zelfvertrouwen en het maken van zelfbewuste keuzes.

 

Kompasvinder biedt een unieke gelegenheid om jongeren hun eigen kompas te kalibreren, maar ook anderen te helpen bij het navigeren door de uitdagende wateren van het leven.

Help jongeren hun focus te vinden

Door KompasVinder te spelen, stap je samen met de jongere in een boeiende ontdekkingsreis naar hun innerlijke kompas. Dit kompas wordt gevormd door een unieke combinatie van vizierkaarten en/of koerskaarten, die de jongere zelf selecteert tijdens het spel. Als begeleider leer je om deze kaarten te interpreteren en te gebruiken als leidraad voor het verkennen van de talenten, waarden en richting van de jongere.

De workshop is ontworpen om vooral een ervaringsgerichte aanpak te hanteren, waarbij je actief deelneemt, ervaringen uitwisselt en persoonlijke inzichten opdoet. Tijdens de workshop ontvang je veel praktische tips op maat, die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijks leven of werk. Zo ben je in staat om de opgedane kennis en vaardigheden meteen te integreren en toe te passen, waardoor je direct impact kunt maken in de begeleiding van jongeren.

Inhoud & opbouw van de workshop

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Onze Kompasvinder Wizard

Jouw ticket bedraagt

€ 149 incl. btw

bottom of page