top of page

Word een Schatgraver

Ontdek de unieke schatten die in elk kind verborgen liggen
en leer hoe je ze kunt laten stralen.

Leer kinderen de schatten in zichzelf herkennen. Natuurlijk wil je dat kinderen kunnen lezen, rekenen, spellen enz. Maar wat hebben ze aan die kennis als ze zichzelf niet eens kennen? Als ze niet weten waar ze blij van worden?

Mogelijks geef jij de kinderen al complimenten. Blijven doen hé! Maar laten ze de complimenten ook echt binnenkomen? Geloven ze het? Want dat is de voorwaarde: als ze niet in zichzelf geloven gaan ze het ook moeilijk hebben om complimenten te aanvaarden. En nog beter als ze daar geen andere personen voor nodig hebben, maar het in zichzelf zien. 

Ben je op zoek naar iets blijvends en aansprekends en iets dat ook integraal en tussendoor kan ingezet worden en aangepast aan ieder thema? 

Ja?! Hoogste tijd voor Schatgravers in jouw klas of praktijk!

Enkele Sfeerbeelden

Een doosje met een oneindige inspiratiebron voor zelfvertrouwen, bewustzijn en klein geluk. 

Matty van der Rijzen en Greetje Welten (ook de bedenkers van Kompasvinder) ontwikkelden samen het verbindende kaartspel 'Schatgravers'. Matty was als leerkracht in het Montessori onderwijs steeds op zoek naar de manier om kinderen hun zelfbeeld te laten vinden en het niet alleen om de leerprestaties laten gaan.

 

Zo ontstond in 2014 Schatgravers. Het vond razendsnel zijn weg naar kindercoachpraktijken in Nederland en België. En zo kwam het ook bij mij terecht. In 2016 speelde ik Schatgravers voor de eerste keer thuis, met zoon en manlief en wow! wat een fijne ervaring was dat. Ik ontdekte hoe zoonlief zichzelf zag en ook hoe hij ons zag. Het gaf op korte tijd zoveel inzichten én verbinding. Ik ben het dan ook meteen gaan inzetten in mijn coachpraktijk 't Zonnekind. En het spel heeft me nog nooit in de steek gelaten. De beste ijsbreker ever. Geen coachtraject zonder Schatgravers.

Enkele jaren later ben ik opleiding bij Matty gaan vonden en werd ik licentiehouder 'Schatgravers' wat betekent dat ik de magische kennis rond Schatgravers mag delen met andere (onderwijs) professionals. Wat mij betreft de leukste creatieve workshops die ik mag geven en waar ik altijd naar uitkijk om andere professionals te inspireren om kinderen te helpen hun schatten te leren ontdekken.

Inhoud & opbouw van de workshop

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Juf Lien

De workshop schatgravers zit er op. Een leuke namiddag waar ik heel veel heb bijgeleerd.

Een aanrader voor iedereen die graag op een leuke creatieve manier wil werken met kinderen/jongeren/ouderen....

En voor alle leerkrachten in het onderwijs een must-have!

Ik ga alvast met een koffer vol tips op zoek naar schatten. Dank u!

Onze Schatgravers Wizard

Jouw ticket bedraagt

€ 139 incl. btw

 • Inclusief: tussendoortjes en warme & koude drank en creamaterialen (indien van toepassing).

bottom of page