top of page

Welkom in Succesia

Leren én stralen: Succesia maakt het mogelijk

Succesia is een innovatieve (online) wereld die onderwijsprofessionals uit het kleuter, lager en secundair onderwijs (zowel regulier als buitengewoon!) voorziet van praktische tools, cursussen en materialen om kinderen te ondersteunen bij hun mentale, sociale en emotionele ontwikkeling.

Succesia neemt jou als onderwijsprofessional mee op een boeiende reis door verschillende gebieden, elk gericht op specifieke aspecten van de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Van de faalangst tot hoogbegaafdheid en executieve functies, elke stop biedt unieke inzichten en praktische tools om kinderen te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling.

 

Met een diversiteit aan online cursussen, opleidingen en materialen kunnen onderwijsprofessionals zich verdiepen in relevante thema's en hun vaardigheden versterken om een positieve impact te hebben op het leven van kinderen.

Door Succesia-principes te integreren, wordt jouw klas een stimulerende omgeving die gericht is op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Dit betekent niet alleen dat kinderen zich beter ondersteund voelen in hun persoonlijke groei, maar ook dat jij wordt uitgerust met tools en kennis om kinderen te begeleiden. Het resultaat is een klas waarin elk kind de kans krijgt om te groeien en te stralen.

BANNER HOME.jpg

Thema's

Je krijgt toegang tot de volgende online cursussen met bijhorende werkboeken:

1

Faalangst

2

Autisme

3

Hoogsensitiviteit

ijsberg.jpg

4

Executieve functies

5

Perfectionisme

6

Zelfvertrouwen

Alsook de volgende thema's: pesten, emotieregulatie enz.

In de loop van het schooljaar 2024 - 2025 zullen nieuwe thema's onthuld worden.

Leren op maat

Train the teacher

Het voordeel van online leren is dat het op elk moment en vanaf elke locatie kan plaatsvinden, op het tempo van de deelnemer.

 

Onze opleidingen bieden een theoretische basis, maar leggen vooral de nadruk op praktische toepassing, zodat cursisten in staat zijn om concrete veranderingen in jouw klasomgeving aan te brengen.

Online leerplatform

Een gebruiksvriendelijk leerplatform

Je ontvangt:

 • Persoonlijke login & paswoord

 • 12  maanden toegang tot de online cursussen 

 • Succesia welkomstpakket

 • Flexibele toegang: waar en wanneer men wilt tot het online leerplatform

 • Vragen stellen aan de docent(e) mogelijk via chat

 • Voortgangsregistratie

 • Toegang vanaf 01.09.2024

Lesmateriaal

Praktijkgericht

Elke online cursus bestaat uit:

 • Printklaar werkmateriaal in het digitaal werkboek

 • Opleidingvideo’s: theoretische onderbouw met focus op praktijk

 • Praktische & bruikbare tips voor toepassing in de klasomgeving

 • Quizzen

 • Deelnamebewijs per gevolgde cursus

Hello there, ik ben Vanessa Lauwers
De bezielster van Succesia

Ik ben Vanessa Lauwers, en mijn droom is ontstaan uit een diep verlangen om (onderwijs) professionals praktische en bruikbare tools te bieden om de kinderen en jongeren van vandaag niet alleen beter te begrijpen, maar ook te ondersteunen, zowel in de klas als daarbuiten.

Met ruim 20 jaar ervaring in het coachen van kinderen, jongeren en volwassenen, heb ik 't Zonnekind en I Care Education opgericht. Mijn visie is geworteld in het geloof dat kinderen meer zijn dan hun gedrag en dat symptomen slechts oppervlakkige manifestaties zijn van diepere problemen.

In 2016 heb ik 't Zonnekind Expertisecentrum opgericht, met als missie om kinderen te laten stralen door hen te ondersteunen bij hun innerlijke groei en ontwikkeling. Als auteur van het boek "Ik kan het nog niet: Leren omgaan met faalangst" en als host van de goedbeluisterde podcast "Laat Kinderen Stralen", deel ik mijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Met I Care Education streef ik ernaar om professionals in en buiten het (buitengewoon) onderwijs de nodige tools te bieden om de kinderen en jongeren van nu beter te begrijpen en te ondersteunen, met een bijzondere focus op onderwerpen zoals faalangst en hoogbegaafdheid. Dit zijn onderwerpen waar bijvoorbeeld in de lerarenopleiding nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed.

In mijn podcast "Laat Kinderen Stralen" kun je boeiende gesprekken en inspirerende inzichten ontdekken over het bevorderen van het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Als founder van dit platform neem ik je mee op een reis vol waardevolle tips, verhalen en praktische adviezen, allemaal gericht op het creëren van een positieve impact in het leven van kinderen en jongeren. Luister en laat je inspireren om het verschil te maken voor de kinderen van vandaag en morgen.

Blijf verbonden

Volg ons via Instagram

Luister naar onze podcast 'Laat kinderen stralen'

Te beluisteren via onder meer Spotify

Klik op de afbeelding om de aflevering onmiddellijk te beluisteren.

kinderbrein.jpg
quick.jpg
bottom of page