top of page

Welkom in Succesia

Durf te kiezen voor het welzijn van het kind

Succesia is een innovatieve wereld die onderwijsprofessionals uit het kleuter, lager en secundair onderwijs (zowel regulier als buitengewoon!) voorziet van praktische tools, cursussen en materialen om kinderen te ondersteunen bij hun mentale, sociale en emotionele ontwikkeling.

Succesia neemt onderwijsprofessionals mee op een boeiende reis door verschillende gebieden, elk gericht op specifieke aspecten van de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Van de faalangst tot hoogbegaafdheid en executieve functies, elke stop biedt unieke inzichten en praktische tools om kinderen te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Met een diversiteit aan online cursussen, opleidingen en materialen kunnen onderwijsprofessionals zich verdiepen in relevante thema's en hun vaardigheden versterken om een positieve impact te hebben op het leven van kinderen.

Door Succesia-principes te integreren, wordt de school een stimulerende omgeving die gericht is op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Dit betekent niet alleen dat leerlingen zich beter ondersteund voelen in hun persoonlijke groei, maar ook dat leerkrachten worden uitgerust met tools en kennis om effectiever les te geven en kinderen individueel te begeleiden. Het resultaat is een school waarin elk kind de kans krijgt om te bloeien en te stralen, en waarin onderwijsprofessionals zich geïnspireerd voelen om hun werk met passie en toewijding uit te voeren.

Ben je directeur en wil je ontdekken welke mogelijkheden Succesia jouw team te bieden heeft? Vraag dan een gratis online rondleiding aan in Succesia, een persoonlijk gesprek, waarbij we je onder meer een demonstratie geven van de online leeromgeving.

 

Tijdens deze rondleiding laten we je kennismaken met de diverse thema's en opleidingen die we aanbieden, en bespreken we hoe het Succesia programma kan bijdragen aan de professionele ontwikkeling van jouw team én leerlingen.

Online leerplatform

Een gebruiksvriendelijk leerplatform

Elke deelnemende leerkracht ontvangt:

 • Persoonlijke login & paswoord

 • 12  maanden toegang tot de 8 online cursussen

 • Gratis updates van de cursussen indien van toepassing

 • Succesia welkomstpakket 

 • Flexibele toegang via smartphone, tablet of PC

 • Vragen stellen aan de docent(e) mogelijk via chat

 • Voortgangsregistratie zodat de draad steeds weer opgenomen kan worden

 • A3 poster van Succesia voor in elke klas

 • Digitaal ouderpakket zodat de ouders mee in deze reis worden genomen

 • Tussentijdse en eindevaluatie zodat we de vinger op de pols houden en kunnen upgraden waar dat nodig zou zijn

 • Toegang vanaf 01.09.2024

Vanaf
1.250€

Deze prijs is inclusief BTW en is geldig voor een leerkrachten/zorgteam tussen de 10 en 24 deelnemers aan het Succesia programma. Lees hieronder verder en ontdek wat Succesia te bieden heeft.

Bestaat jouw team uit meer dan 24 leerkrachten? Geen probleem, vraag een gesprek aan en we bekijken de mogelijkheden.

Wil je ontdekken hoe het Succesiaprogramma kan bijdrage tot het welzijn van de leeringen en de leerkrachten van jouw school? Laat ons kennismaken...

welkom Succesia logo website (1).jpg
BANNER HOME.jpg

Thema's

De leerkrachten die deelnemen aan het Succesia programma krijgen toegang tot de volgende online cursussen:

1

Faalangst

2

Autisme

3

Hoogsensitiviteit

ijsberg.jpg

4

Executieve functies

5

Perfectionisme

6

Zelfvertrouwen

Alsook de volgende thema's: pesten en emotieregulatie.

In de loop van het schooljaar 2024 - 2025 zullen nieuwe thema's onthuld worden.

Leren op maat

Train the teacher

Succesia is de ideale aanvulling op of alternatief voor pedagogische studiedagen. Leerkrachten kunnen zelf thema's kiezen die aansluiten bij hun persoonlijke behoeften en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in de klas. Het voordeel van online leren is dat het op elk moment en vanaf elke locatie kan plaatsvinden, op het tempo van de deelnemer.

 

Veel onderwijsprofessionals voelen de noodzaak om hun expertise te vergroten, aangezien veel relevante kennis niet wordt behandeld in de lerarenopleiding, maar wel essentieel is in de praktijk. Onze opleidingen bieden een theoretische basis, maar leggen vooral de nadruk op praktische toepassing, zodat cursisten in staat zijn om concrete veranderingen in hun klasomgeving aan te brengen.

Lesmateriaal

Praktijkgericht

Elke online cursus bestaat uit:

 • Printklaar werkmateriaal in het digitaal werkboek

 • Opleidingvideo’s: theoretische onderbouw met focus op praktijk

 • Praktische & bruikbare tips voor toepassing in de klasomgeving

 • Quizzen

 • Deelnamebewijs per gevolgde cursus

Hello there, ik ben Vanessa Lauwers
De creator van Succesia

Ik ben Vanessa Lauwers, en mijn droom is ontstaan uit een diep verlangen om (onderwijs) professionals praktische en bruikbare tools te bieden om de kinderen en jongeren van vandaag niet alleen beter te begrijpen, maar ook te ondersteunen, zowel in de klas als daarbuiten.

Met ruim 20 jaar ervaring in het coachen van kinderen, jongeren en volwassenen, richtte ik 't Zonnekind op. Mijn visie is geworteld in het geloof dat kinderen meer zijn dan hun gedrag en dat symptomen slechts oppervlakkige manifestaties zijn van diepere problemen. Als auteur van het boek "Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst" en als gastvrouw van de goed beluisterde podcast "Laat Kinderen Stralen", deel ik mijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Met 't Zonnekind, en een interdisciplinair team, streef ik ernaar om professionals in en buiten het (buitengewoon) onderwijs de nodige tools te bieden om de kinderen en jongeren van nu beter te begrijpen en te ondersteunen, met een bijzondere focus op onderwerpen zoals faalangst en hoogbegaafdheid. Dit zijn onderwerpen waar bijvoorbeeld in de lerarenopleiding nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed.

In mijn podcast "Laat Kinderen Stralen" kun je boeiende gesprekken en inspirerende inzichten ontdekken over het bevorderen van het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Als founder van dit platform neem ik je mee op een reis vol waardevolle tips, verhalen en praktische adviezen, allemaal gericht op het creëren van een positieve impact in het leven van kinderen en jongeren. Luister en laat je inspireren om het verschil te maken voor de kinderen van vandaag en morgen.

Blijf verbonden

Volg ons via Instagram

Luister naar onze podcast 'Laat kinderen stralen'

Te beluisteren via onder meer Spotify

Klik op de afbeelding om de aflevering onmiddellijk te beluisteren.

kinderbrein.jpg
quick.jpg
bottom of page