top of page

Welkom in Succesia

Durf jij te kiezen voor het welzijn van kinderen?

Succesia is een vernieuwend platform dat coaches en therapeuten voorziet van praktische tools, trainingen en materialen om kinderen te begeleiden in hun mentale, sociale en emotionele ontwikkeling. Ontdek de diverse gebieden van Succesia, elk gericht op specifieke aspecten van kinderwelzijn, van het overwinnen van faalangst tot het versterken van executieve functies.

Via een scala aan online cursussen, trainingen en materiaal krijgen therapeuten & coaches de mogelijkheid om zich te verdiepen in relevante thema's en hun vaardigheden te versterken. Door de principes van Succesia te integreren, creëer je een therapeutische omgeving waarin elk kind de kans krijgt om te groeien en te stralen. Met de juiste tools en kennis kunnen therapeuten & coaches een positieve impact hebben op het leven van kinderen, waardoor ze zich beter ondersteund voelen in hun persoonlijke groei.

VERWACHT NAJAAR 2024: zet je vrijblijvend op de wachtlijst

BANNER HOME.jpg

Ben jij een Succesia Gids in wording?

Een Succesia Gids is een speciaal door 't Zonnekind opgeleide coach of therapeut die zich inzet om het welzijn van kinderen te verbeteren door hen te begeleiden in hun reis door de magische wereld van Succesia.

 

Als Succesia Gids leer je hoe je kinderen/jongeren beter kunt ondersteunen bij het aanpakken van uitdagingen zoals faalangst, onzekerheid en sociaal-emotionele problemen.

Wat doet een Succesia Gids?

 • Begeleiden: je helpt kinderen hun eigen kracht en talenten te ontdekken in een veilige en ondersteunende omgeving.

 • Ondersteunen: "gewapend" met praktische tools en strategieën, bied je kinderen/jongeren de hulp die ze nodig hebben om hun sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen.

 • Inspireren: je moedigt kinderen/jongeren aan om zichzelf te zijn en hun eigen wijsheid te leven, waardoor ze met meer zelfvertrouwen en vreugde door het leven gaan.

Waarom een Succesia Gids worden?

 • Positieve impact: als Succesia Gids draag je bij aan het creëren van een omgeving waarin kinderen zich gehoord, gezien en begrepen voelen.

 • Professionele groei: Door onze uitgebreide trainingsprogramma's, vergroot je je eigen vaardigheden en kennis, waardoor je nog effectiever kunt zijn in je rol als coach of therapeut.

 • Inclusieve aanpak: Je leert hoe je kinderen van verschillende achtergronden en met diverse behoeften kunt ondersteunen, wat bijdraagt aan een inclusieve en zorgzame samenleving.

 

Succesia Gidsen spelen een cruciale rol in het verbeteren van het welzijn van kinderen door hen te helpen groeien en stralen in hun eigen unieke manier.

 

Door je aan te sluiten bij Succesia, word je deel van een community van professionals die samenwerken om een positieve verandering te bewerkstelligen in het leven van kinderen.

Ontdek hieronder hoe je een Succesia Gids kunt worden en start jouw reis naar het maken van een betekenisvol verschil in het leven van kinderen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind de kans krijgt om te bloeien en hun volledige potentieel te bereiken.

Hoe word je een Succesia gids?

Om een Succesia Gids te worden, volg je een inspirerend hybride (online & live) opleidingstraject dat je de kennis en vaardigheden biedt om kinderen/jongeren effectief te begeleiden en hun welzijn te verbeteren.

 

Hier is een stap-voor-stap overzicht van onze aanpak:

Wereldreis

doorheen Succesia

Je ontvangt:

 • Toegang tot 8 online cursussen

 • Persoonlijke login & paswoord

 • 12  maanden toegang tot de online cursussen 

 • Succesia welkomstpakket

 • Flexibele toegang: waar en wanneer men wilt tot het online leerplatform

 • Vragen stellen aan de docent(e) mogelijk via chat

 • Voortgangsregistratie

 • Toegang vanaf 01.09.2024

Thema's

Je krijgt toegang tot de volgende online cursussen met bijhorende werkboeken:

1

Faalangst

2

Autisme

3

Hoogsensitiviteit

ijsberg.jpg

4

Executieve functies

5

Perfectionisme

6

Zelfvertrouwen

Alsook de volgende thema's: pesten en emotieregulatie.

In de loop van het schooljaar 2024 - 2025 zullen nieuwe thema's onthuld worden.

Cursusmateriaal

Praktijkgericht

Elke online cursus bestaat uit:

 • Printklaar werkmateriaal in het digitaal werkboek

 • Opleidingvideo’s

 • Praktische & bruikbare tips

 • Quizzen

 • Deelnamebewijs per gevolgde cursus

Opleidingsdag

Leer hoe je Succesia in jouw coach of therapiepraktijk kunt integreren

De opleidingsdag voor Succesia Gidsen is een intensieve en inspirerende training, speciaal ontworpen om therapeuten te helpen Succesia effectief te integreren in hun praktijk.

 

Hier zijn enkele kernpunten van wat je kunt verwachten:

 • Ontdek de filosofie en de methodieken achter Succesia. Leer hoe de verschillende gebieden van Succesia, zoals het Rijk der Faalangstmonsters en het Schateiland (talentontwikkeling), specifieke uitdagingen van kinderen adresseren.

 • Werk samen met andere therapeuten en coaches die eveneens Succesia Gidsen worden. Deel ervaringen, stel vragen en bouw een ondersteunend netwerk op van professionals die dezelfde missie delen.

 • Leer hoe je de vloer- en tafelmodellen van de Succesia wereldkaart kunt inzetten tijdens sessies met kinderen. Ontvang tips en best practices voor het effectief gebruik van deze visuele hulpmiddelen om kinderen te betrekken en te ondersteunen.

 • Versterk je eigen vaardigheden en zelfvertrouwen als therapeut. Door te begrijpen hoe je Succesia in je praktijk kunt integreren, ben je beter in staat om een veilige en ondersteunende omgeving voor kinderen te creëren.

Jouw investering bedraagt
?€*

Deze prijs is inclusief BTW en alle materialen zoals op deze website beschreven.

welkom Succesia logo website (1).jpg

Wat omvat het Succesia programma?

We leiden therapeuten & coaches op tot ervaren gidsen en nemen jou als professional mee op een bijzondere reis door de wereld van kinderwelzijn en ontwikkeling.

 

 • Als Succesia Gids ga je net iets verder, met een aanbod dat niet alleen bestaat uit de virtuele Wereldreis (zie hierboven) door Succesia, maar ook uit extra werkmaterialen en praktische tools.

 • Naast de online cursussen en trainingen bieden we jou ook de mogelijkheid om een vloer- en tafelmodel van de Succesia wereldkaart te gebruiken. Zo kun je deze visuele representatie van Succesia inzetten in je eigen praktijk of therapieruimte.

 • In het exclusieve pakket dat je als aankomende Succesia gids ontvangt, krijg je ook een exemplaar van de kaartset 'Leren omgaan met faalangst' en het spel 'Schatgravers'. Als bonus krijg je voor beiden een online masterclass over het gebruik van deze spellen.

 • Je volgt de live opleidingsdag (zaterdag 26 oktober 2024 te Tremelo) waarbij je leert hoe je Succesia kunt integreren in jouw eigen therapie- of coachpraktijk. Hier krijg je hands-on begeleiding van je docent(e) en praktische tips om de principes van Succesia toe te passen in jouw werk met kinderen.

 • Na het afronden van de opleidingsdag, bieden we je ook de mogelijkheid om je coördinaten op onze website te zetten zodat ouders jou heel gemakkelijk kunnen terugvinden als ze therapeut of coach zoeken.

 • Indien er vraag is van de cursisten is het ook mogelijk om na het beëindigen van het programma intervisie momenten (online en/of live) te voorzien.

 

Met onze persoonlijke begeleiding en ondersteuning helpen we jou om het maximale uit Succesia te halen en een geweldige Succesia Gids te worden. 

Veel gestelde vragen en antwoorden

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Blijf verbonden

Volg ons via Instagram

Luister naar onze podcast 'Laat kinderen stralen'

Te beluisteren via onder meer Spotify

Klik op de afbeelding om de aflevering onmiddellijk te beluisteren.

kinderbrein.jpg
quick.jpg
bottom of page