top of page
dorp.jpg

SUCCESIA SUMMERSCHOOL

Durf te kiezen voor het welzijn van kinderen

Heb je deze vragen soms ook?

Wat is Succesia?

Succesia is een (online) belevingswereld zich richt op het vergroten van het welzijn van kinderen en jongeren. Door professionals die met kinderen/jongeren werken te ondersteunen en versterken, helpt Succesia bij het creëren van een omgeving waarin kinderen/jongeren kunnen stralen en hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Met de visie "Durf te kiezen voor het welzijn van kinderen en jongeren" zet iedereen binnen Succesia zich in om elk kind een gelukkige en gezonde ontwikkeling te bieden.

Voor wie is de Succesia Summerschool?

De Succesia Summerschool is ontworpen voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt, waaronder leerkrachten, leerondersteuners, opvoeders, zorgverleners zoals psychologen, orthopedagogen, kinesisten, logopedisten en kindercoaches. Het programma biedt waardevolle inzichten en praktische handvatten voor het ondersteunen van kinderen en jongeren in verschillende contexten.

Succesia Summerschool by 't Zonnekind.jpg

Inhoud van de online Summerschool

Week 1 - 1 juli 2024

Welkom in de Succesia Summerschool!

Thema van de week: Zelfzorg en welzijn voor professionals

Als professional die met kinderen/jongeren werkt, is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen zodat je ook goed voor anderen kunt zorgen. In deze module bieden we praktische tips en tools om een gezonde werk-privébalans te behouden, stress te verminderen en burn-out te voorkomen.

Week 2 - 8 juli 2024

Thema van de week: Faalangst & zelfvertrouwen

Faalangst kan kinderen/jongeren enorm belemmeren in hun ontwikkeling en zelfvertrouwen. In deze module leer je hoe je faalangst kunt herkennen en hoe je kinderen/jongeren kunt helpen hun faalangstmonster al wat kleiner te maken, door het opbouwen van het zelfvertrouwen.

Week 3 - 15 juli 2024

Thema van de week: Hoogsensitieve kinderen laten groeien

Hoogsensitieve kinderen/jongeren ervaren de wereld intenser en hebben vaak meer tijd nodig om prikkels te verwerken. In deze module ontdek je hoe je een ondersteunende en rustgevende omgeving kunt creëren die hun groei bevordert. 

Week 4 - 22 juli 2024

Thema van de week: Hoogbegaafdheid & differentiatie

Hoogbegaafde kinderen/jongeren hebben unieke leerbehoeften die vaak niet worden vervuld in een standaard curriculum. In deze module ontdek je het belang van differentiatie om hun intellectuele nieuwsgierigheid te stimuleren en hen de uitdaging te bieden die ze nodig hebben. 

Week 5 - 29 juli 2024

Thema van de week: Perfectionisme & emotieregulatie

Perfectionisme kan een belemmering vormen voor kinderen/jongeren in hun ontwikkeling, en het is essentieel om hen te leren hoe ze hun emoties kunnen reguleren. Leer hoe je kinderen/jongeren kunt helpen gezonde emotionele reacties te ontwikkelen. 

Week 6 - 5 augustus 2024

Thema van de week: "Stout" gedrag & trauma

Ontdek hoe trauma's kunnen bijdragen aan "stout" gedrag bij kinderen/jongeren en leer hoe je met empathie en begrip kunt reageren om hen te ondersteunen.

Week 7 - 12 augustus 2024

Thema van de week: Talenten ontdekken & ontwikkelen

Talenten zijn unieke krachten die elk kind/jongere bezit en die het verdienen om ontdekt en ontwikkeld te worden. In deze module richten we ons op het herkennen en koesteren van de diverse talenten van kinderen, waarbij we hen aanmoedigen om hun passies te verkennen en te ontwikkelen.

Week 8 - 19 augustus 2024

Thema van de week: Executieve functies & zelfsturing

Executieve functies vormen de basis voor zelfsturing en zijn essentieel voor het dagelijks functioneren van kinderen/jongeren. In deze module verkennen we de rol van executieve functies in het bevorderen van zelfstandigheid, planning en probleemoplossend vermogen. We richten ons op het versterken van deze vaardigheden, zodat kinderen zich zelfverzekerd kunnen ontwikkelen.

Week 9 - 26 augustus 2024

Thema van de week: Een Succesiavolle start van het nieuwe schooljaar

Een succesvolle start van het nieuwe schooljaar legt een sterke basis voor een positieve leerervaring. In deze module richten we ons op het creëren van een ondersteunende en stimulerende omgeving waarin kinderen/jongeren zich welkom voelen en zich snel kunnen aanpassen. We bieden praktische tips om het schooljaar soepel te laten verlopen - denk hierbij aan de Gouden Weken, waarbij we streven naar een omgeving waarin elk kind/jongere zich gewaardeerd voelt en klaar is om te leren en te groeien.

LIVE AFSLUITENDE MASTERCLASS

De afsluitende masterclass vormt het hoogtepunt van de Succesia Summerschool, waar we samen terugblikken op wat we hebben geleerd en vooruitkijken naar een nieuw schooljaar vol groei en kansen voor kinderen. Het is een inspirerende gelegenheid om te leren en te delen, met als doel onze inzet voor het welzijn en succes van elk kind te versterken.

Wanneer? Vrijdag 30 augustus 2024 om 10u (deze wordt opgenomen en is te bekijken tot en met zondag 1 september '24 middernacht).

vanessa lauwers.jpg

Succesia creator, Vanessa Lauwers, bezielster van 't Zonnekind

Vanessa Lauwers is de bezielster van 't Zonnekind en de bedenkster van Succesia. Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen heeft ze een diepgewortelde passie voor het bevorderen van het welzijn van kinderen & jongeren. Haar persoonlijke missie is om hen te laten stralen. Maar ook om professionals te ondersteunen die elke dag een positieve impact hebben op het leven van kinderen/jongeren. Haar werk bij 't Zonnekind en de creatie van Succesia weerspiegelen haar toewijding aan het verhogen van het welzijn van kinderen en het ontwikkelen van hun unieke talenten, binnen het onderwijs en daarbuiten.

Wat kost deelname aan de Summerschool?

De Succesia Summerschool kost slechts €147, terwijl de werkelijke waarde van dit uitgebreide programma rond de €350 ligt. Je ontvangt een deelnamebewijs.

Wat je mag verwachten van deze Summerschool

Wekelijkse modules

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module met thema's zoals faalangst, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, perfectionisme, trauma en meer. Deze modules bevatten diepgaande inzichten en praktische tips om direct in je werk toe te passen.

Kwalitatieve inhoud

Verwacht video's, audio's, en downloadbare materialen die zijn samengesteld door experten op het gebied van kindontwikkeling en onderwijs.

 

Zelfzorg en welzijn

Naast kindgerelateerde thema's, ligt er een sterke focus op jouw eigen welzijn als professional, zodat je met hernieuwde energie en veerkracht kunt werken.

Inspirerende afsluiting

Sluit de Summerschool af met een live masterclass met Vanessa Lauwers, op 30 augustus 2024, waar je vragen kunt stellen en samen kunt terugblikken op de opgedane kennis en inzichten. De opname van deze masterclass is beschikbaar tot 31 augustus middernacht.

Flexibiliteit

Volg het programma in je eigen tempo en bekijk de materialen wanneer het jou uitkomt, met toegang tot 31 augustus 2024 (middernacht).

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Veel gestelde vragen & antwoorden over de Summerschool

bottom of page