top of page

Gratis online webinar
Leraar als therapeut?!

Ontdek in dit gratis webinar de kracht van de onderwijsprofessional in het welzijn van kinderen

​​"Ja maar, ik moet toch geen therapeut zijn zekers?!" - een veelgehoorde uitspraak binnen het onderwijs. Maar wat als ik je vertel dat het niet gaat om het zijn van een therapeut, maar wel om het begrijpen van de impact die je als leraar kunt hebben op het welzijn van je leerlingen?

In het nieuwe webinar, "De leraar als therapeut?!", ga ik dieper in op deze stelling en verkennen we waarom het van vitaal belang is om bepaalde pedagogische kennis te hebben als onderwijsprofessional. Kinderen komen pas toe aan leren als ze zich goed in hun vel voelen. Dit is geen 'extra' taak voor de leraar, maar eerder een essentieel onderdeel van het onderwijsproces.​

Ik begrijp helemaal dat je geen therapeut wilt zijn, maar ik wil je voorzien van de kennis en je enkele praktische tips om het welzijn in de klas te vergroten. Want laten we eerlijk zijn, kinderen gedijen pas echt als ze zich begrepen, gesteund en veilig voelen. En weet je: eigenlijk kun je het woord leraar vervangen door ondersteuner, zorgcoördinator, directie, leerlingbegeleider met andere woorden eenieder die binnen het onderwijs met kinderen of jongeren werkt is van harte welkom om dit webinar te volgen.

Vanessa Lauwers, founder van 't Zonnekind en I Care Education, hoopt je met dit webinar alvast een hart onder de riem te steken. Samen kijken jullie naar wat er wel mogelijk is binnen het onderwijslandschap om een écht verschil te maken voor de kinderen en jongeren.

Registreer je & volg het gratis webinar

OPGELET: 22 februari '24 is volzet.

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail in je mailbox. 

Lees hier onze privacy policy.

Inhoud van het webinar

Tijdens het webinar zoom ik in op de evolutie van het onderwijslandschap en hoe leraren en andere onderwijsprofessionals een cruciale rol spelen in de mentale en emotionele ontwikkeling van hun leerlingen. Dit webinar biedt inzichten, inspiratie en praktische tips om een positieve impact te hebben, zowel op de educatieve als de emotionele groei van je leerlingen.

​​​​​​​Ik begrijp dat leerkrachten in de huidige tijd te maken hebben met unieke uitdagingen. In de klas hebben ze te maken met leerlingen met diverse 'rugzakjes' en vaak voelen ze zich niet voorbereid om hiermee om te gaan. Soms lijkt het alsof ze meer zijn dan alleen leerkrachten, bijna als therapeuten, vooral omdat ouders steeds vaker op zoek zijn naar ondersteuning voor hun kinderen. Dit webinar zal je helpen om beter te begrijpen hoe je deze uitdagingen kunt aanpakken en hoe je een bron van steun kunt zijn voor zowel de leerlingen als hun ouders.

Tijdens dit boeiende webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: de evolutie van het onderwijslandschap, de leraar als gids, jouw impact op het welzijn van leerlingen enz.

Waarom je dit webinar niet wilt missen

Het uitgangspunt voor het webinar is de volgende quote: "You have to know a child's heart before you grow their mind". Het is misschien wat omdenken zo van ja ja dat zal allemaal wel zo zijn maar daar heb ik geen tijd voor (iets met leerdoelen en plannen en eindtermen enz). Begrijp ik heel goed! Dit webinar biedt je  echter inzichten die wellicht ontbraken in je initiële opleiding. Ik deel enkele praktische tips die je direct kunt toevoegen aan je pedagogische toolbox. Het is geen kwestie van 'extra', maar eerder van 'noodzakelijk' als je alle kinderen in je klas een gelijke kans wilt geven. Tijdens dit webinar duiken we diep in de evolutie van het onderwijslandschap en bespreken we hoe de rol van leerkrachten verschuift.

Als onderwijsprofessional heb je de unieke kans om niet alleen kennis over te brengen, maar ook om een blijvende impact te hebben op het leven van leerlingen. Ontdek hoe je, door bepaalde principes te begrijpen, een bron van steun kunt zijn voor kinderen die dat het hardst nodig hebben.

 

Dit webinar is bedoeld om je te informeren, te inspireren en je te helpen groeien als onderwijsprofessional. Het is een kans om te begrijpen hoe jij een wezenlijke impact kan hebben op het leven van leerlingen.

Psychologe Manon

"Ik denk dat dit een ontzettend boeiend webinar was voor mij om nog beter te kunnen omgaan met kinderen in de klas (als leerkracht) en later ook in mijn job als orthopedagoog."

Voor wie is dit webinar?

image.png

Dit webinar is niet alleen voor leraren. Het is voor alle onderwijsprofessionals die de intentie hebben om kinderen en jongeren van nu beter te begrijpen en te leren hoe ze een eerste stap kunnen zetten naar een meer ondersteunende en inclusieve leeromgeving. Dus, of je nu een leraar, schoolpsycholoog, schoolmaatschappelijk werker, directielid, of een andere onderwijsprofessional bent, je bent meer dan welkom!

Of je nu aan het begin van je carrière staat of een doorgewinterde onderwijsprofessional bent, dit webinar biedt mogelijks inzichten en praktische tools die jou kunnen helpen bij het begrijpen en ondersteunen van de leerlingen van vandaag.

Registreer je nu!

Heb je vragen of ben je benieuwd naar meer?

bottom of page